Az Egyesült Államok Szárazföldi Haderejének Vezérkari Főnöke szerint komolyabb szintű együttműködés nem képzelhető el Oroszországgal. Mark Milley vezérezredes kijevi útjáról hazatérve úgy nyilatkozott, hogy Oroszország agresszív fellépést tanúsít, amely gátolja a két fél kapcsolatának rendeződését. Nyilatkozatában elmondta, hogy az Egyesült Államok számára Oroszország jelenti a legnagyobb veszélyt, tekintettel annak nukleáris képességére.

Beszédében ? amelyet a Defense One találkozón, Washingtonban mondott el ? kifejtette, hogy Oroszország az egyetlen állam, amely olyan méretű és minőségű nukleáris arzenállal rendelkezik, amely nemzetbiztonsági szempontból első számú fenyegetést jelent az Egyesült Államokra nézve. Ezen felül Moszkva viselkedése arra utal, hogy adott esetben hajlandóak is lennének ezen eszközök alkalmazására. Emellett kiemelte, hogy szuverén országok megtámadásával Oroszország 2008 óta már több alkalommal megsértette a vesztfáliai rendszert alátámasztó nemzetközi jogi alapelveket.

Milley beszédében a Vezérkari Főnökök Egyesített Bizottságának elnökét, Joseph Dunfordot idézte, aki  szenátusi meghallgatásán beszélt ilyen kontextusban. Végül fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az amerikai hadseregnek megvannak a megfelelő eszközei és állománya arra, hogy szükség esetén reagáljon az Oroszországtól érkező fenyegetésre.

Előző cikkFokozódik a helyzet a Dél-kínai-tengeren
Következő cikkMég több amerikai katona érkezhet Szíriába