A Biztonságpolitikai Szakkollgéium tagjai és a szevezettel közeli kapcsolatban álló személyek 2009. szeptembere óta (ekkortól biztosít a ZMNE 10 férőhelyet + a hozzájuk tartozó közösségi helyiségeket a szervezet számára) tudtak arról, hogy a korábbi ígéretek ellenére sem történt semmilyen felújítás a szóban forgó kollégiumi részen. Az áldatlan állapotokat megelégelve a BSZK tagjai 2010. február első hétvégéjén látványos felújítási munkálatokba kezdtek a TV szobának nevezett közösségi helyiségben, mely nevétől eltérően a BSZK-ban nem TV nézést szolgál, hanem kurzusok, illetve értekezletek folynak benne.
A helyiség rendkívül lelakott mivolta, abból fakadt, hogy mintegy 10 év óta nem került sor még csak tisztasági festésre sem, de az összképet jelentősen rontották a takarítás hiányosságai is, melyek “vastagon” megtalálhatók voltak a szobában, lépten-nyomon.
A felújítási munkálatok a falak hibáinak kijavításával kezdődtek, majd többszöri festéssel folytatódtak. A falak száradását követően olyan méretű és mértékű takarításra került sor, amilyet talán még soha nem látott a szoba. Végül már csak a dekorálás volt hátra, mely ugyan még nem teljes, de  a 3 napos munkának köszönhetően, a BSZK tagjai 2010. február 11-én már “európaibb” körülmények között tarthatták meg szemeszter kezdő technikai megbeszélésüket.
Az önzetlen munkáért köszönet illeti:
Berzsenyi Dánielt
Csete Zsoltot
Csiki Tamást
Nagy Dórát
Rédecsi Gábort
Szijj Dórát
Tófalvi Fruzsinát
Varró Alexandrát.
Előző cikkEU 2011 ? Hogyan készül a Magyar Honvédség
Következő cikkÚjra Készségfejlesztő Kurzus a BSZK-ban