2009. tavaszán indult útjára első ízben a Biztonságpolitikai Szakkollégium kézségfejlesztő kurzusa. A tavalyi tapasztalatok és visszajelzések alapján a kurzusnak jelentős helye és szerepe van a BSZK által nyújtott egyetemi képzést kiegészítő képzési struktúrájában.
keszsegfejleszto-2010-01
A kurzus célja, hogy a Szakkollégium tagjainak jövőbeli tudományos és szakmai munkáját, elhelyezkedését elősegítse, kétféle megközelítésben: egyrészt rá kíván mutatni azokra a területekre, amelyeken belül személyes készségeiket, képességeit fejleszteni kell a sikeres és színvonalas munkavégzéshez, másrészt az öt meghatározott területen azonos szintre kívánja hozni a résztvevőket. Ennek segítségével a BSZK további szakmai tárgyú kurzusait egy általános, mindenkinél meglévő készségszintre alapozva lehet megszervezni.
keszsegfejleszto-2010-02
A 2010-es kurzus első előadására 2011. február 8-án az Egyetemi Központi Könyvtár Tudós Kávézójában került sor. A bevezető előadást Ruppert József nyá. alezredes, a Biztonság és Védelempolitikai Tanszék megbízott tanszékvezetője tartotta, aki hiteles képet adott a kurzusra jelentkezett Obligátok számára a képzéshez kapcsolódó munkapiaci lehetőségekről, az elvárásokról, valamint a diploma megszerzéséhez szükséges követelményekről. A hallgatók számára részben tájékoztató, részben motivációs szándékkal tartott előadás olyan végzett hallgatók előadásaival folytatódott, akik a BSZK Senior tagjai. Senioraink az általános információkon túlmenően sok olyan személyes tapasztalatot is megosztottak, melyek birtokában az érdeklődők könnyebben orientálódhatnak a számos területet átfogó biztonságpolitikai képzésen belül.
Az előadás alatt többször is felszólalt Csiki Tamás a BSZK szakmai-tudományos alelnöke, aki a diploma megszerzéséhez vezető út bemutatása mellet további értékes információkat osztott meg a hallgatósággal, valamint bemutatta a kurzus felelősét, Rédecsi Gábort, aki a BSZK Diákbizottságának tagja.
Előző cikkMegújult közösségi helyiség
Következő cikkNATO-konferencia hallgatói szemmel