2013. május 16-án a ?Kockázatok és válaszok a tehetséggondozásban (TÁMOP 4.2.2./B-10/1)? pályázat keretén belül, az Új Magyarország Fejlesztési Terv és az Európai Unió támogatásával, több mint száz fő ? oktatók és hallgatók ? részvételével került megrendezésre a Biztonságpolitikai Szakkollégium Biztonságpolitikai Szakestélye. Helyszínül a Honvéd Kulturális Központ Regiment Étterme szolgált. A rendezvény az ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, amelyet Dr. Szenes Zoltán, egyetemi tanár, a Nemzetközi és Biztonsági Tanulmányok Tanszék tanszékvezetője tartott meg. Ezt három előadás követte.

bszk-szakest-2013-02

Elsőként Dr. Boldizsár Gábor ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző karának dékánja korábbi missziós tapasztalatairól beszélt könnyedebb témákat érintve. A következő előadó Dr. Kaló József, egyetemi adjunktus, a Hadtörténelem Tanszék oktatója volt, aki a Ludovika Zászlóalj történelméből idézett fel néhány humoros jelenetet. Végül Dr. Németh József Lajos tartotta meg beszédét, amely alkalmával a jelenlévők bepillantást nyerhettek a BSZK mindennapjaiba 2003-tól napjainkig. Az est fénypontjaként a Biztonságpolitikai Szakkollégium tíz éves fennállásának alkalmából leleplezésre került a szervezet új címere.

bszk-szakest-2013-03-logo

A fentiek után következett az ünnepélyes vacsora, amelyet mulatsággal zártak a jelenlévők. Köszönjünk a megtisztelő részvételt mind a tanári karnak, mind pedig a hallgatóknak, valamint köszönetet mondunk mindazoknak, akik segítettek az estély megszervezésében, valamint lebonyolításában!

Csuzda Norbert

Előző cikkFiatal Biztonságpolitikusok Második Nemzetközi Konferenciája – 2013.május 16.
Következő cikkKarrierlehetőségek Programsorozat – Polgári Nemzetbiztonsági Szolgálatok