A Biztonságpolitikai Szakkollégium 2015. március 27-29. között szervezte meg hagyományos ?Bevonó Táborát?, amelynek célja a tagok összekovácsolása és szervezetfejlesztési módszerek kidolgozása volt. Az esemény helyszínéül az ócsai bázis szolgált. A jó hangulat, az ismerkedés és a kötetlen beszélgetések mellett ? mint mindig ? most is fontos szerepet kaptak szakmai kérdések és a szakkollégium működésének jelenlegi kihívásai.

2015. március 28-án, szombaton a szakkollégium jelenlegi és volt tagjainak részvételével, kerekasztal beszélgetésen részt vett Dr. Boldizsár Gábor ezredes, az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja, Dr. Tálas Péter, az NKE Nemzetközi és Európa Tanulmányok Kar dékánja, illetve Dr. Szenes Zoltán ny. vezérezredes, egyetemi tanár, a BSZK szakmai mentora. Ennek során a résztvevők felvázolták a jövő lehetséges működési formáit és vitára bocsátották ennek egyes elemeit.

bszk-bevono-2015-02

A megjelent egyetemi vezetők támogatásukról biztosították a szakkollégiumot, és hasznos tanácsokkal látták el a tagságot a felmerült szakmai és szervezeti kihívásokra vonatkozóan. A 2003-ban alapított szervezet tagjai egyöntetűen sok pozitív lehetőséget látnak a jövőbeli lehetőségekben és céljuk továbbra is a magas szintű szakmai munka végzésére és az együttlakó közösség fenntartására irányul.

bszk-bevono-2015-03

Előző cikkEz történt a héten – 9. hét
Következő cikkNATO-NETto Hírfigyelő ? 2015. március