A BSZK idén bekerült és idősebb tagjainak, végzett hallgatóinak „összerázó rendezvénye”, az őszi Bevonó tábor immár többéves hagyományra tekint vissza. Ez az alkalom minden tanév kezdetén a csapatépítés mérföldköve, egymás közelebbi megismerésének letéteményese több „szakkollégiumi generáción” átívelve.
Már a Sukoróra érkezés délutánjának ráhangoló programja, a gyermekkori képekkel megspékelt bemutatkozás is rávilágít arra, hogy miért „Ami a Bevonóban történik, az a Bevonóban is marad” a BSZK-s hosszú hétvége jelszava. Ezen kívül tábortűz és gitárzene, bográcsozás, borulási gyakorlattal egybekötött kajakozás, közös ebédek és vacsorák, valamint egy kötetlen beszélgetés a biztonságpolitikai képzés és szakma meghatározó kérdéseiről, csapatverseny és vetélkedő, éjszakai fürdés, foci – és minden, amit csak egy hétvégébe bele lehet sűríteni.
A szeptember 21-23-i hétvége vendége volt Dr. Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának igazgatója, egyben a BSZK-sok döntő többségét adó biztonságpolitikai képzést folytató szaktanszék megbízott tanszékvezetője, akivel egy közös ebéd elköltése mellett a képzés fejlesztési lehetőségeit vitattuk meg.
Idén a már végzett szakkollégistáink, szenior hallgatóink közül Harján Stefánia és Marsai Viktor csatlakozott hozzánk, hogy megosszák azokat a tapasztalatokat, amelyek birtokában a munkaerőpiac, a védelmi szféra potenciálisan sikeres munkavállalóivá válhatunk. Nem csupán érdekes, de elismerésünkre méltó Stefi botswanai fejlesztési tevékenysége és Viktor kutatói elkötelezettsége, amit büszkén állítunk példaként a még képzésük elején álló szakkollégisták elé is.
Jövőre újra találkozunk!