A Biztonságpolitikai Szakkollégium is képviseltette magát a 2017. május 4-én megrendezett 2017. évi Tavaszi Tudományos Hallgatói Konferencián Debrecenben.

A hallgatói konferencia a Debreceni Egyetem Hatvani István Szakkollégiumának szervezésében valósult meg. Az eseményen négy szekcióban harminc hallgató mutatta be kutatását és elért eredményeit; a Biztonságpolitikai Szakkollégium hallgatói a Dr. Szilágyi Zsolt által elnökölt Hadtudományi- és történettudományi szekcióban adtak elő.

A BSZK-t öt hallgatónk képviselte: Halasi Gábor Líbia jelenlegi, a káosz és anarchia szélén álló helyzetét elemezte. Szarka Luca Eszter a Dél-amerikai Nemzetek Uniójának (UNASUR) helyzetét és a térség biztonságpolitikáját mutatta be. Rozgonyi Attila előadásában a populizmus politikájának lehetséges hatásairól tartott előadást. Vay Bernát Dániel az izraeli biztonság- és védelempolitika kihívásait foglalta össze. Németh Ferenc pedig a koszovói hadsereg létrehozásának lehetséges biztonságpolitikai hatásait elemezte előadásában. Ezen előadáson túl Szem Géza, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi Doktori Iskolájának hallgatója a hadtörténelem hadtudományi értelmezése és módszertani sajátosságai címmel tartott előadást.

Előző cikkBSZK-s hallgatók előadása Varsóban
Következő cikkHogyan befolyásolja Oroszország és az Egyesült Államok viszonyát a szíriai konfliktus, a NATO, az ukrán válság és Észak-Korea helyzete?