Érdekelnek a nemzetközi kapcsolatok és a biztonságpolitika? 

Figyelemmel kíséred a világpolitika eseményeit? 

A Biztonságpolitikai Szakkollégium idén is megnyitja kapuit minden hallgató számára, aki érdeklődik a biztonságpolitika iránt és Budapesten jár egyetemre!

A BSZK-ról röviden

A szakkollégiumok olyan hallgatói szervezetek, amelyeknek célja az egyetemi oktatás mellett egy azonos tudományos kör iránt érdeklődő, összetartó, hallgatói közösség megteremtése. Szakkollégiumi tagként lehetőséged van szakmai ismeretek elmélyítésére, elméleti és gyakorlati képzéseken való részvételre, ezen felül kapcsolatteremtésre is. Röviden, egy szakmai, tudományos összetartó közösség, amely hozzájárul további tanulmányaidhoz, jövőbeli karrieredhez.

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem civil hallgatói 2003 októberében hoztak létre szervezett tömörülést Biztonságpolitikai Szakkollégium(BSZK) néven.  2011. december 31-ével a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem a Rendőrtiszti Főiskolával és a BCE Közigazgatás-tudományi Karával együtt beolvadt az újonnan létrejövő Nemzeti Közszolgálati Egyetembe. Szakkollégiumunk amellett, hogy tagjai számára előadásokat, látogatásokat, konferenciákat és más programokat szervez, a tudományos tevékenység, a kutatás, a nevelés és oktatás, a képességfejlesztés, az ismeretterjesztés, a kulturális tevékenység területein közhasznú tevékenységet is végez.

Miért jelentkezz?

 • Értékes kapcsolati tőkére tehetsz szert tanáraid, szakmád nagyjai és szakkollégista társaid megismerése révén
 • Saját publikációs felülethez juthatsz, ahol elemzéseidet, cikkeidet teheted közzé
 • Olyan többlettudásra tehetsz szert kurzusaink, konferenciáink és előadásaink révén, melyekre egyszerű hallgatóként nem lenne esélyed
 • Részt vehetsz konferenciákon, tanulmányi utakon ? akár külföldön is
 • Kollégiumi elhelyezést kaphatsz
 • Új ösztöndíjlehetőségek nyílnak meg előtted
 • Gyakornoki és karrierlehetőségek

Milyen kötelességeid lesznek szakkollégistaként?

 • A biztonsagpolitika.hu oldalunkra félévente legalább 1 cikket vagy elemzést kell írnod
 • Konferenciáink, különböző szakmai eseményeink szervezésében, lebonyolításában részt kell venned, ha szükséges
 • A szakmai kurzusunkra el kell járnod ? de jár érte szabadon választható kredit!
 • Saját érdeklődési körödnek megfelelően szakkollégiumi műhelyt kell választanod, ahol kisebb csoportokban foglalkoztok az adott régióval vagy kérdéskörrel ? amiről a műhelyed szól
 • Technikai és közgyűléseinkre el kell járnod: itt döntjük el, hogy hogyan működjön a BSZK

Hogyan tudsz jelentkezni?

Ezen a linken tudod jelezni jelentkezési szándékodat. Ezután mi felveszünk téged egy listára, ami alapján a jelentkezési határidő lejártáig folyamatosan értesítünk majd mindenről, ami jelentkezőként fontos lehet számodra.

A határidő 2018. szeptember 30., 23:59.

A felvételi eljárás során részt kell venned egy írásbeli és egy szóbeli fordulón. Ne aggódj, az írásbeli nem egy második érettségi, tényleg csak azt nézzük meg, hogy nem véletlenül tévedtél-e hozzánk. A szóbeli forduló pedig egy beszélgetés rólad és az érdeklődési köreidről.

Ha ezek után meggyőztél minket arról, hogy megfelelő tagjelölt vagy, akkor október végére már szakkollégista leszel! 

 

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, örömmel állunk a rendelkezésedre Facebookon vagy a biztpolszakkoll@gmail.com címen.

Előző cikkNATO-segítségnyújtás a rendkívüli melegben
Következő cikkBSZK az NKE gólyatáborában