A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Biztonságpolitikai Szakkollégiumának Kelet-Ázsia műhelye interdiszciplináris hallgatói konferenciát szervez 2019. február 27-én Mérföldkövek és változások Kelet-Ázsiában címmel, melynek célja előadói lehetőséget biztosítani a téma iránt érdeklődő alap és mesterszakos, illetve doktorandusz hallgatók számára. A konferencia elsősorban aktuális biztonságpolitikai kérdésekkel foglalkozó témákat kíván bemutatni, de tekintve, hogy 2019-ben több jelentős változás és szimbolikus mérföldkő elé néz Kelet-Ázsia térsége, fontos a történelmi reflexió perspektíváit is felvonultatni, így jelenkori történelmi, valamint társadalom- és politikatörténeti témájú előadásokat is nagy örömmel várnak a szervezők. A konferenciát követően az előadók számára a Szakkollégium igyekszik publikációs lehetőséget biztosítani saját, ISSN számmal ellátott elektronikus publikációs kiadványában.

A konferenciára elsősorban az alábbi témák mentén várjuk a rezüméket:

  1. Észak-Korea – A „Remetekirályság
  2. Védelempolitika Kelet-Ázsiában
  3. Elöregedés, pontrendszer, „égi mandátumok” – Társadalmi és politikai kihívások
  4. „Nagyhatalmak árnyékában” – Geopolitikai kérdések Kelet-Ázsiában
  5. Öt évtized után: Az ASEAN
  6. Kínai Népköztársaság: 70 év tükrében
  7. 2019: Japán a Heiszei korszakban és az után

A konferencia tervezett időpontja: 2019. február 27. (szerda), helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem (1083 Budapest, Ludovika tér 2.). A konferencia magyar nyelvű.

A konferenciára 25 perces előadásokat várunk, amelyeket 5 perces vita követ. A jelentkezéseket 2019. február 10-ig kérjük elküldeni a Bartok.Andras@uni-nke.hu e-mail címre.

A jelentkezésnek az alábbiakat kell tartalmaznia:

  • az előadó neve (intézmény, képzés feltüntetésével),
  • az előadás címe,
  • az előadás 800–1000 leütésnyi terjedelmű, magyar nyelvű absztraktja.

További információkért kövessék a konferencia Facebook-eseményét!

A konferencia nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várunk!