2013. december 5-én került megrendezésre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Tudós Kávézójában angol nyelvű előadásra a Stratégiai Védelmi Kutatóközpont, valamint a BSZK közreműködésével, amely a ?Dél-kaukázusi régió geopolitikai értékeléséről? szólt.

bszk-kaukazus-2013-02

Vendégünk ezúttal az örmény származású Dr. Stepan Grigoryan (Analytical Centre on Globalization and Regional Cooperation) ACGRC vezető tudományos munkatársa volt. A szakmai diskurzus az Egyesült Államok, az Európai Unió, az Orosz Föderáció, Törökország, valamint Irán hatalmi érdekeiről és a térségben meghúzódó befolyásukról szólt, valamint azokról a jövőbeni trendekről, amelyek megahatározó pilléreit alkotják majd a térség hatalmi együttműködéseinek. Az előadás végén lehetőség nyílt a közönség számára, hogy kérdéseket intézzenek az előadóhoz. Ezt követően egy igen mély szakmai vita után mindenki köszönetét fejezte ki a külföldi előadó felé.

Végezetül szeretnénk megköszönni a jelenlévőknek az aktív részvételét.

Szabó Albert

Előző cikkELTE NT SzHÉK és Biztonságpolitikai Szakkollégium – A magyar kiberbiztonság aktualitásai
Következő cikkA 2013-as Dunai árvíz szervezeti, működési tapasztalatai és hatása az önkormányzatok és a katasztrófavédelem kapcsolatrendszerében