Újabb merényletre került sor Izraelben. A lövöldözés a Jeruzsálemtől délre fekvő Beér-Seva városának buszpályaudvarán történt, ahol a tettes ? elmondások szerint egy beduin arab férfi ? egy embert megölt és tizenegyet megsebesített. A rendőrség nyilatkozata szerint az elkövető a buszpályaudvarról a vasútállomásra menekült, ahol elfogták. A férfinél többek között pisztolyt, és a nacionalista indíttatású utcai támadások elkövetőire mostanában igen jellemző kést találtak.

A terrorcselekmény olyan területen történt, ahol a helyi arab lakosság és az esetleges szimpatizánsok száma sokkal alacsonyabb. Ebből fakadóan számolni lehet azzal, hogy a kezdetben nagyobb városok környékén előforduló zavargások átterjedhetnek vidékre is.

Október elejétől kezdve folyamatosak a támadások a lekerített kelet-jeruzsálemi arab negyedben (Issawiya), amit már a rendőrség is őriz. A térségben igen gyakoriak az atrocitások, izraeli és palesztin részről egyaránt. A BBC becslése szerint eddig megközelítőleg harminc palesztint és hét izraelit gyilkoltak meg.

Nir Barkat jeruzsálemi polgármester az események hatására nyilatkozatot adott ki arról, hogy aki teheti ? és rendelkezik fegyverviselési engedéllyel ?, az hordjon magánál fegyvert. A Haaretz izraeli újság tegnap arról számolt be, hogy egy most nyílt Tel Aviv-i fegyverboltban már kígyózó sorok állnak, hogy a lakosság fel tudja magát vértezni saját védelme érdekében.

A lövöldözések, késelések száma egyre gyarapodik, így a felek remélhetőleg hamarosan tárgyalóasztalhoz ülnek, hogy diplomáciai úton oldják meg a konfliktust.

Előző cikkKína nem hagy fel a kémkedéssel
Következő cikkIdén tizedik alkalommal került megrendezésre a Kutatók Éjszakája