Törökország kormánya kijelentette, hogy amennyiben biztonságát veszélyeztetve érzi akár az iszlám radikálisok, akár a szíriai kurdok részéről, azoknak azonnali megtorlásra kell számítaniuk. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a különböző kormánypárti és ellenzéki török lapok általi híresztelésekkel szemben a kormány jelenleg nem tervezi a szíriai polgárháborúba történő egyoldalú közvetlen katonai beavatkozást.

Török ellenzéki politikusok napokkal ezelőtt arra figyelmeztettek, hogy a beavatkozás már csupán órák kérdése. Ezzel szemben a Voice of America helyszíni tudósítói szerint a török-szír határon egyelőre semmi jele egy komolyabb katonai beavatkozás végrehajtására készülő erők felvonulásának.

Az esetleges török intervenció hírére Szíria legerősebb kurd politikai szervezete, a Demokratikus Unió Pártja szerdai nyilatkozatában kijelentette, hogy készek fellépni minden agressziós cselekménnyel szemben, érkezzen az bármelyik oldalról. Emellett felhívták a török hatóságok figyelmét, hogy “hagyjanak fel a provokatív és meggondolatlan akcióikkal”.

Előző cikkA Yu-71 fejlesztése és rendszeresítése előtt álló akadályok
Következő cikkA rakétavédelmi feladatok teljes ellátása túlzottan leterhelné az amerikai haditengerészetet