Az őszi, tisztújító Közgyűlésén a Biztonságpolitikai Szakkollégium teljes konszenzusban választotta meg új Diákbizottságát (DB). A választás listás volt, amelyre egy pályázattal tudtak jelentkezni az ambíciózus triók. Végül csak a 2018/19-es tanévben a tisztséget betöltő DB elnök, Szarka Luca adott be pályázatot, amit Fodor Már Joszipovics és Petróczki Márk alelnökjelöltekkel készített el.
A listát végül teljes konszenzussal szavazta meg a Közgyűlés, így az elnök Szarka Luca mellett Fodor Márk Joszipovics lett a szakmai, míg Petróczki Márk az ügyvezető alelnök. Az új szakmai alelnök régóta részt vesz a hallgatói életben, többek között a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Karának elnöke, majd az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat alelnöke volt. Petróczki Márk a Szakkollégiumnak már a harmadik éve tagja, fél évig pedig szakmai alelnökként is tevékenykedett. Az új Diákbizottság programja célul tűzte ki, hogy a BSZK eddigi fejlődését megőrizze, és ahol lehet, hatékonyabbá tegye a szakkollégiumi munkát. Így az eddigi évek pozitív elemeit megtartanák, azonban azok működését olajozottabbá tennék. Ennek kivitelezését arra tervezik felépíteni, hogy mindannyian jelentős tapasztalatokkal rendelkeznek a szakkollégiumi és a hallgatói életben.
A Szakkollégium tisztújítása végérvényesen azonban csak most ért a végére, ugyanis az új DB lezárta a középvezetői pályázatokat. Ezúttal négy középvezetői pozíciót hirdettek meg: az általános és gazdasági koordinátor a DB elnökének, a szakmai koordinátor a DB szakmai alelnökének, míg a PR és közösségi koordinátor a DB ügyvezető alelnökének nyújt segítséget a munka során.
A pályázati anyagok értékelése után az általános és gazdasági koordinátor Haiszky Edina, a szakmai koordinátor Gönczi Róbert, a PR-ral kapcsolatos ügyekben Németh Csenge, míg a közösségi programok szervezésében Párducz Árpád fogja segíteni a DB-t.
Előző cikkBelpolitikai instabilitás Mianmarban: a tűzszüneti tárgyalások kérdése
Következő cikkNATO-NETto Hírfigyelő – 2019. szeptember