A Biztonságpolitikai Szakkollégium és a Nemzetbiztonsági Szakkollégium meghívja Önt és a téma iránt érdeklődő ismerőseit a 2016. szeptember 13-án (kedden) 17:00-tól megrendezésre kerülő ?Merre tart Európa ? Terrorizmus és migráció szakszerűen? című panelbeszélgetésére.

A panelbeszélgetés célja, hogy a 2016-os év legfontosabb, a terrorfenyegetettséggel és migrációval összefüggő eseményeit több nézőpontból bemutassa; azokról többoldalú vitát indítson el. A beszélgetés során hangsúlyos szerepet kapnak azon kérdések, amelyek a jelenlegi európai kül- és biztonságpolitikai vitákat is meghatározzák: a közelmúlt terrorcselekményeit előidéző események, a terrorizmus és migráció vélt és/vagy valós kapcsolata, a menekültválságra adott európai és nemzeti válaszok működőképessége, valamint a várható jövőbeli trendek felvázolása. A panelbeszélgetés során különös hangsúlyt kap Magyarország nemzetközi politikai viszonyokban betöltött helyzete és szerepe is.

A panelbeszélgetés időtartalma körülbelül egy óra, amelyet a közönség kérdései követnek. A beszélgetést moderátor irányítja.

A panelbeszélgetés résztvevői:
– Dr. Sántha Hanga, Migrációkutató Intézet
– Zsolt Péter, Méltányosság ? Politikaelemző Központ

A beszélgetést moderálja: Dr. Németh József Lajos, egyetemi adjunktus, Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Orczy úti Kollégium (1089 Budapest, Orczy út 1.)

Az előadás ingyenes, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet az alábbi táblázat kitöltésével tehet meg.

Előző cikkA török külpolitika változásai és a menekültek kérdése
Következő cikkStratégiai kommunikáció ? mi az, amit megtanulhatunk az üzleti életből?