Idén május 29-én, harmadik alkalommal rendezték meg a Fiatal Biztonságpolitikusok Nemzetközi Konferenciáját. A rendezvény ismét kiváló lehetőséget biztosított azon leendő biztonságpolitikai szakértők számára, hogy kutatási területeiket angol nyelven is bemutassák. A Biztonságpolitikai Szakkollégium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem doktorandusz hallgatóinak előadásain kívül két rendkívüli prezentációra is sor kerülhetett az idei konferencián. Először Przemyslaw Ozierski, az Orosz Nemzeti Gazdasági és Közigazgatási Elnöki Akadémia hallgatója adott egy átfogó betekintést a Krím félsziget és az ukrán válság helyzetébe, Oroszország szempontjából. Majd másik külföldi előadónk Numan Qardash a Kabuli Biztonságpolitikai Tanulmányok Központjának hallgatója Oroszország közép-ázsiai politikájáról szóló előadását a résztvevők kivételes módon, a Szakkollégium történetében először Skype-on keresztül hallgathatták.
bszk-ycisec-2014-02
A biztonságpolitikai szakkollégium tagjainak felkészültségét jól bizonyítja, hogy még a konferenciát megelőző napi programváltozáshoz is tudtak alkalmazkodni és Hegedűs Márton jóvoltából egy jól összeszedett, részletes betekintést nyerhettünk Moldova aktuális európai integrációs helyzetébe. A konferenciát követő ebéd egy kötetlenebb közegben további lehetősét biztosított az előadók és a résztvevők számára az előadások során elhangzottak megvitatására.

                                                                                                                              Tóth Gergely

Előző cikkNATO csatlakozás hatása a magyar haderőre – Az elmúlt 15 év mérlege
Következő cikkChanging role of municipalities under extreme weather conditions /With a special focus on flood in 2013 in Hungary