2013. március 06-án és 07-én rendeztük meg a ?Kockázatok és válaszok a tehetséggondozásban (TÁMOP 4.2.2./B-10/1)? pályázat keretén belül, az Új Magyarország Fejlesztési Terv és az Európai Unió támogatásával a Biztonságpolitikai Szakmai Kupa ?BISZAK? I-II-t, amelynek helyszíne a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar volt.

Az első napon hat csapat 24 tagja vett részt, akik mind elméletben, mind gyakorlatban is összemérhették tudásukat. A verseny egyik felében a versenyzők különböző, a nemzetközi biztonságpolitikához kötődő elméleti feladatokat oldottak meg, játékos formában. Annak másik felében pedig a csapatok tagjai ügyességi feladatokon vettek részt az egyetem tornatermében, így nem csak a tudásukat, hanem fizikai rátermettségüket is bizonyítaniuk kellett.

2013 március 07-én a Biztonságpolitikai Szakmai Kupa második fordulóját rendeztük meg. Ez esetben hét csapat 28 tagja vett részt, hiszen ekkor csatlakozott a Magyary Zoltán Szakkollégium a résztvevőkhöz. A verseny élő részeként a résztvevők meghallgatták Hende Csaba honvédelmi miniszter előadását a Nemzeti Katonai Stratégiáról, utána pedig a magyar biztonság- és védelempolitika aktuális témáiból oldottak meg feladatokat. A nap végén következett az ünnepélyes eredményhirdetés, amelyen a Kupa zsűrije (Bokros Tünde, Dr. Kaló József és Dr. Németh József Lajos) átadta az értékes tárgynyereményeket, amelyeket a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja, a ?honvedelem.hu? szerkesztősége, a HM EI Zrt., a Stratégiai Védelmi Kutatóközpont, valamint az Antall József Tudásközpont ajánlottak fel.

bszk-biszak-2013-03

A vetélkedő végeredménye:

  • Első helyezett: Bro Scientia (Juhász Anita, Szent-Királyi Balázs, Sipos Dávid, Tóth Gergely);
  • Második helyezett: Ingyen kaja lesz? (Rodenbücher István, Szedlák Bálint, Újvári Zoltán, Szabó Márk);
  • Harmadik helyezett: Policity (Bozóki Dominika, Pázmándi Eszter, Árki Tamás, Darák Péter);
  • Negyedik helyezett: Újoncok (Petrák Andrea Etl Alex, Kancsó Péter, Vendriczki Gábor, Csősz Gábor);
  • Ötödik helyezett: Szimbiózis különítmény (Tunyogi Dóra, Faragó László, Zeller Zoltán, Varga Csilla);
  • Hatodik helyezett: Ostrakon Szakkollégium (Kiss Bence, Bíró István, Vass Dóra, Savanya Imre, Papp Gergő);
  •  Hetedik helyezett: Magyary Zoltán Szakkollégium (Harakály Bianka, Magyar Tamás, Skutová Vivivána, Kiss Viktória).

A rendezvény kiváló hangulatú állófogadással zárult, amely alatt a versenyzők megismerkedhettek egymással és új kapcsolatokat teremthettek.

bszk-biszak-2013-02

Ezúton köszönjük a csapatok részvételét és felsorolt szervezetek támogatását, egyúttal gratulálunk az elért eredményekhez!

Hegedűs Márton

Előző cikkSikeres angol nyelvű forráselemző előadássorozat a Biztonságpolitikai Szakkollégium szervezésében
Következő cikkKarrierlehetőségek az EU-ban előadás